Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Marmarabirlik'in Gemlik'teki arsa sorunu çözüldü

Marmarabirlik

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik arsalarından birine okul yapılırken, diğerinin yeşil alan olarak hazırlanacağını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik arsalarından birine okul yapılırken, diğerinin yeşil alan olarak hazırlanacağını söyledi.
Marmarabirlik Başkanı Asa’da, “Gemlik’teki arsa karşılığı Serbest Bölge’den birliğe yer tahsisi yapıldı” bilgisi verdi.
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik’in Gemlik ve Orhangazi ilçe merkezlerinde kalan iki ayrı arsasının belediyelere devir ve takaslarının yapıldığını, birinin okul diğerini de yeşil alan olarak hizmete kazandırılacağını söyledi.
Belediyelere devir edilen bu arsaların karşılığında Marmarabirlik’in mağdur edilmediğini öne süren Milletvekili Aydın, söz konusu arsaların değerleri karşılığında yer tahsisinde bulunulduğunu kaydetti.
Gemlik’teki arsaya okul yapılacak
Marmarabirlik’in uzun süredir Gemlik ilçe merkezinde yer alan yaklaşık 7 bin 538 metrekarelik arsası için devreye giren AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, çalışmalar sonucu tarafları memnun edecek protokolün imzalandığını söyledi.
Aydın “Gemlik ilçemizin Hamidiye Mahallesi’ndeki alan için Gemlik Belediyemiz imar düzenlemesine gitti. Buradaki alana 24 derslikli okul yapılacak. Belediyemiz, ilçe kaymakamlığımız ve Marmarabirlik ile protokol yapıldı. Buna karşılık Marmarabirlik’i ve üreticilerimizi de mağdur etmedik. Arsa değeri karşılığında birliğe Engürücük’de Serbest Bölgeden 9 bin 500 metrekare yer tahsisi yapıldı.” diye konuştu.
Söz konusu alana yapılacak olan 24 derslikli okulun devlet bütçesi ile inşaatına başlanıp, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.
Orhangazi’deki arsa yeşil alan oluyor
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Marmarabirlik’in aynı durumda Orhangazi’nin Cami Kebir Mahallesi’nde 16 bin metrekarelik arsasının da istimlak veya takas çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi.
Aydın, Orhangazi’deki arsa konusuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “Marmarabirlik’e ait Orhangazi’nin merkezinde 16 bin metrekareyi aşan arsası bulunuyor. Bizler bu arsanın karşılıklı görüşmeler sonucu taraflara en iyi şekilde kazandırılması yönünde çalışmalarda bulunduk. Bu arsanın Orhangazi Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda imar değişikliği ile yeşil alan olarak kullanıma açılması kararı alınmıştı. Marmarabirlik’in ve üretici ortaklarının mağdur olmamaları konusunda yerin arsa değeri karşılığında istimlak bedeli ödenerek veya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa’nın imara açılan bir bölgesinde yer tahsisinde bulunarak konuyu çözüme kavuşturmak istiyoruz.”
Marmarabirlik gelişmelerden memnun
Öte yandan Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde bulunan Marmarabirlik’e ait 2 ayrı arsanın okul ve yeşil alan olarak Bursalıların kullanımına kazandırılacak olması Marmarabirlik yönetiminde de olumlu karşılandı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa “Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Milletvekilimiz İsmail Aydın’ın girişimleri sonucu Orhangazi’deki arsamızın yeşil alan karşılığında birliğimizin Genel Kurulunda belirlenen bedel karşılığında Büyükşehir Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılacak olması, aynı şekilde Gemlik’teki arsamızın da okul olarak kazandırılıp karşılığında Serbest Bölge’den yer verilmiş olması bizim için önemli ve yerinde bir kazançtır” açıklamasında bulundu.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı